Chakra

Chakra betekent in het Sanskriet ‘wiel’ of ‘schijf’.

De zeven hoofdchakra’s liggen in het fysieke lichaam langs de ruggegraat (tekening). De chakra’s dienen als ontvangstation en verdeler van de levensenergie. En spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest.  

Elk chakra is verbonden met het hoofdkanaal van de energiestroom in ons lichaam die door het ruggenmerg loopt. Elk chakra staat in verbinding met een specifiek levensgebied, heeft een eigen kleur, symbool en betekenis.

Zo heeft elk chakra invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.

Ideaal is als alle chakra’s open zijn. Er kunnen blokkades in de energie ontstaan waardoor chakra’s minder actief worden en om dat te compenseren worden andere chakra’s overactief. Door het lezen van de chakra’s komt deze informatie naar voren. Chakra’s kunnen weer in balans worden gebracht door energetisch werk. Maar ook door overtuigingen over jezelf of jouw kijk op de wereld te veranderen. Zo is het mogelijk op alle niveaus gezond te worden.

Een chakra kun je niet vastpakken.  Maar zoals je de wind ziet aan de bladeren die bewegen, zo kun je de staat van een chakra zien aan het leven wat je om een heen creëert.